Hiernamaals-verzekering

Gepubliceerd op 9 januari 2020 om 17:44

Ik heb eens even al mijn verzekeringen op een rijtje gezet. Tjonge, meer dan ik dacht. Ongevallen, WA, uitvaart, ziektekosten, WA + allrisk voor de auto, inboedel, brand, rechtsbijstand, ORV. Een hele rij. En dan heb ik nog geen eens een tandarts-, reis-, of annuleringsverzekering. Of een spaarverzekering, of een nabestaandenverzekering. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het verzekeren. En we doen dat met zijn allen dan ook vrolijk, in grote getale. Miljarden gaan er om in deze business. Want we nemen liever het zekere voor het onzekere. Stel je voor dat ...

Neem nou bijvoorbeeld een brandverzekering voor je huis. Je hoopt niet dat het ooit gebeurt. Je verwacht het eigenlijk ook niet. Maar het zou kunnen. Dat je huis in de brand vliegt en er een hoop as en troep overblijft. Dus dat verzekeren we. Al is de kans heel erg klein. Wat me nu zo erg verbaast is dat we ons blijkbaar heel druk maken over alles wat er zou kunnen gebeuren in dit leven, maar dat we geen aandacht hebben voor de periode daarna. Het hiernamaals zogezegd. En die tijd duurt toch heel wat langer dan ons korte leven hier. Ik weet wel dat sommigen er heilig van overtuigd zijn dat er helemaal niets is na de dood. Waar ze die zekerheid trouwens op baseren is me een groot raadsel. Maar het gros van de mensen is onzeker over hun eeuwige bestemming. Is er iets? Een bewust bestaan? Of is er niets? Als er iets zou zijn, is dat dan altijddurend geluk of oneindig lang zitten balen? Positief of negatief? Hangt dat misschien ook af van mijn gedrag in het hier en nu?

Stel je voor dat ... Zelfs als je misschien denkt dat de kans heel erg klein is dat het slecht met je afloopt in het hiernamaals... Dus de hel als definitieve verblijfplaats, want daar heeft de bijbel het over... Hoe schat je die kans dan in? 50 %? Of 10 %? of misschien maar 1 %? Dat laatste is nog altijd meer dan de kans dat je huis afbrandt... 

Wat zou je denken van een hiernamaalsverzekering?  Die bestaat! Daar wil ik je door middel van deze blog op wijzen. Want God, die het universum heeft bedacht en gemaakt, en die gaat over de eeuwigheid, heeft ons het volgende laten weten: 

Zo lief heeft God de wereld gehad dat hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat iedereen die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leeft (Bijbel, Johannes 3:16).

Met andere woorden, als je vertrouwt op zijn Zoon Jezus, dan ben je verzekerd van eeuwig leven. En als klap op de vuurpijl: het is nog gratis ook. Hoe zit dat dan? De verzekeringspremie is namelijk al door iemand anders betaald. Jezus gaf zichzelf als de prijs die eigenlijk door jou en mij moest worden betaald. Elk mens, wie je ook bent, heeft genoeg dingen verkeerd gedaan in zijn leven om uiteindelijk te eindigen op die helse plek. Van waaruit geen escape mogelijk is. Daar kun je zelf niks meer aan veranderen, hoe hard je ook je best doet. Maar als je het aanbod van God accepteert, en er op vertrouwt dat Jezus voor jou betaald heeft met zijn leven, dan heb je je verzekerd voor een eeuwig leven. 

Hoe je deze verzekering kunt afsluiten? Eenvoudigweg door te bidden en tegen Jezus te zeggen: Heer, ik heb U nodig. Ik begrijp dat ik de hel heb verdiend door alles wat ik verkeerd heb gedaan. Maar ik dank U dat U de prijs hebt betaald in mijn plaats, aan het kruis. Ik wil U voortaan graag volgen. En ik dank U voor de zekerheid van het eeuwige leven.

Dat is dus de hiernamaalsverzekering. Honderd procent kans dat je hem nodig hebt. Honderd procent kans dat hij wordt uitgekeerd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.