Dit boek is verschenen onder het samenwerkingsimprint bc∙bs van KokBoekencentrum en uitgeverij Boekscout.

 

Eindtijd in zicht

Wat elke christen moet weten over de opname en de grote verdrukking

Uitleg van de Bijbelse profetie

 

Auteur: Theo Algra

Uitgever: bc.bs (imprint KokBoekencentrum/Boekscout)

Pagina's: 324

Bindwijze: paperback

Prijs: € 24,50

ISBN: 978-94-640-3515-5

Verschenen: september 2020

 

Samenvatting

Wordt er binnen afzienbare tijd een punt gezet achter de wereldgeschiedenis? Is de eindtijd dichterbij dan ooit tevoren? Dit boek geeft daarvoor steekhoudende argumenten. De Bijbelse profetieën, van Daniël tot en met Openbaring, verschaffen een blauwdruk van de toekomst van onze planeet. Een belangrijk deel daarvan is inmiddels realiteit geworden.  Maar de allerlaatste episode, hoe zal die eruit zien en wat betekent dat voor ons? 

Het is gemakkelijk te verdwalen in de vele vragen rondom de eindtijd. Waar de één gelooft dat hij de Antichrist mee zal maken, gelooft de ander dat de gebeurtenissen van de eindtijd hem bespaard zullen blijven. Weer anderen denken dat de Antichrist allang verleden tijd is. Wanneer zal de opname werkelijk plaatsvinden? Wat is de rol van Europa en Israël in de laatste dagen? Waarom zal de toekomstige allesomvattende vredesregeling in het Midden-Oosten desastreus uitpakken? Wat heeft Internet te maken met de Antichrist? Is de coronacrisis een teken van de tijd? Wat is de betekenis van de nooit begrepen uitdrukking tijd, tijden en een halve tijd?

Dit boek geeft heldere antwoorden zonder te vervallen in ongezonde speculatie. Een must-read voor iedereen met belangstelling voor wat de Bijbel zegt over de eindtijd.

Recensies

Leerzaam boek

Heldere boodschap. Inspirerend. Ik heb veel geleerd van het boek. Het stemt tot nadenken en heeft veel gespreksstof aan tafel opgeleverd. Ook is alles bijbels onderbouwd waardoor je de teksten zelf kunt opzoeken. Dit boek heeft mij veel inzicht gegeven over de eindtijd. Des te meer reden om te zorgen dat er geen belemmering is tussen God en mij.

Hannah1867

Bijbels gefundeerd boek over de eindtijd

Dit boek van Theo Algra heb ik al drie keer doorgenomen. Het is geen leesboek, maar een studieboek.

De Bijbel wordt volop geciteerd en nergens staan er uit het verband gehaalde teksten. Dit boek doet de Bijbel eer aan, en natuurlijk de belangrijke boodschap over de eindtijd. Geen voorspellingen over een datum of jaar, maar wie zich bewust is van de tijd waarin we leven, zal het met de schrijver eens zijn, dat de tijd op Gods kalender ver gevorderd is. Het is geen angstaanjagend boek, maar geeft wel aan dat ook Christenen een zware tijd tegemoet zullen gaan. Als je nog niet wakker bent, maakt dit boek je wel wakker.

JanMaarten Verbeek

Recensie op NBD Biblion

De auteur (1952) wil met dit boek christenen behulpzaam zijn bij het lezen en begrijpen van de Bijbelse profetien met betrekking tot de eindtijd. Zijn boek bevat dertien hoofdstukken die onder meer uitvoerig stilstaan bij en veel informatie verstrekken over de opmerkelijke profetien van Danil, welke verschijnselen er in de tijd voor de wederkomst zullen gebeuren, het volk Isral en uiteraard Openbaring. Zorgvuldig bespreekt hij de talrijke teksten die te maken hebben met het einde der tijden en de komst van Christus. De opkomst van de Antichrist is de eerstvolgende gebeurtenis waar we volgens hem rekening mee moeten houden. Ook is hij van mening dat de Opname van de gemeente na de grote verdrukking zal plaatsvinden. Opvallend is dat hij de getallen uit de laatste hoofdstukken van Openbaring allemaal letterlijk neemt. Een slothoofdstuk gaat in op allerlei aspecten van de Hebreeuwse kalender. Met registers. Een boeiend en leerzaam boek voor elke meelevende christen. Heraanbieding van 2020381626 (2021/14) met nieuwe bespreking.

Ds. Jenno Sijtsma

In de Media