De laatste jaarweek 

Wat zegt de Bijbel over de zeventigste jaarweek uit de profetie van Daniel 9? Deze periode van zeven jaar die we aanduiden als de eindtijd, zal voorafgaan aan het moment dat Messias Jezus het duizendjarig vrederijk gaat oprichten.

De Bijbelse profetie voorspelt dat deze transitieperiode een bijzonder heftige tijd zal zijn. Met gebeurtenissen die hun weerga niet kennen in de geschiedenis. 

Studieavond 3 uit de serie "Rondom de wederkomst" gehouden op 13 oktober 2021 in de VEG "De Morgenster"op Urk.

Download hier de bijbehorende aantekeningen

 

De gemeente in de laatste jaarweek 

Wie kennis heeft genomen van wat de Bijbel zegt over de laatste jaarweek (zie de video hierboven) zal zich ongetwijfeld afvragen of de Gemeente deze heftige periode gaat meemaken. Uiterst belangrijk dus om Gods Woord te onderzoeken met betrekking tot dit onderwerp.  

Studieavond 4 uit de serie "Rondom de wederkomst" gehouden op 27 oktober 2021 in de VEG "De Morgenster"op Urk.

Download hier de bijbehorende aantekeningen

 

Videodocumentaire over Pretrib versus Prewrath 

Moeten we de opname vóór of na de grote verdrukking verwachten? Twee visies, twee standpunten, die respectievelijk bekend staan als het pretribulationisme en het intratribulationisme (ook genoemd de prewrath-visie).

Welke visie is de juiste? Is het van belang om dat te weten? Jazeker, want dat maakt veel uit als de eindtijd eenmaal aanbreekt. Deze kwalitatief hoogstaande video-documentaire legt op grondige wijze de verschillen uit, en laat zien waarom de prewrath-visie het beste overeenkomt met de Bijbelse gegevens. 

Waarom de preteristische eindtijdvisie onjuist is 

Dr. Michael Weis legt uit wat er niet klopt aan de visie van het preterisme, namelijk dat alle eindtijdprofetie al in het jaar 70 AD zou zijn vervuld. 

Wanneer zal de opname plaatsvinden?  

Dr. Michael Weis behandelt in deze video de  prewrath-visie, ook wel aangeduid als Intratrib. Hij legt uit waarom we de opname niet voor, maar tijdens de laatste jaarweek moeten verwachten.